Tuomio- Evankeliumin unohdettu ulottuvuus. Olof Edsinger

Tuomio- Evankeliumin unohdettu ulottuvuus. Olof Edsinger


Kuvaus

Harvat asiat Raamatussa haastavat lukijaa niin paljon kuin tuomiosta ja rangaistuksesta kertovat tekstit. Kohtaammeko todellakin Sodoman ja Gomorran tuhokertomuksissa ja toisaalta evankeliumien kuvauksissa Jeesuksesta saman Jumalan? Sopivatko Jumalan hyvyys ja Jumalan viha ja tuomio todellakin yhteen?

Kirjassaan Tuomio: Evankeliumin unohdettu ulottuvuus ruotsalainen kirjailija ja teologi Olof Edsinger (s. 1976) osoittaa, että olisi virhe sivuuttaa Jumalan tuomiosta kertovat raamatunkohdat tai leimata ne ”ongelmateksteiksi”. Päinvastoin tuomio on olennainen osa Raamatun sanomaa. Jumalan hyvyys ja Jumalan viha – tuomiossa on kyse molemmista. Ne liittyvät niin pahan lopulliseen häviöön viimeisenä päivänä kuin Jumalan tuomioon tässä ja nyt. Tuomio kuuluu myös evankeliumin ytimeen, Jeesuksen sovituskuolemaan meidän edestämme.

Tuomio: Evankeliumin unohdettu ulottuvuus jatkaa samalla linjalla Edsingeriltä aiemmin ilmestyneen Sodat Raamatussa -teoksen (Perussanoma 2010) kanssa.

Lisätietoja tuotteesta

Tiedot:
Tuotekoodi 9789518887594. Kustantaja Perussanoma Oy Tekijä Olof Edsinger Suomentaja Julkaisuajankohta Kesä 2016 Sidonta Nidottu Sivumäärä