Muisti katoaa – kuvat jäävät (Nelly Jurvelius)

Muisti katoaa – kuvat jäävät (Nelly Jurvelius)


Kuvaus

Yhä useammin lapsi joutuu aikuisena hoitamaan dementoitunutta vanhempaansa. Tilanne on molemmille osapuolille hauras ja herkkä, vanhemman ja lapsen roolit kääntyvät elämässä ikään kuin ympäri. Vanhempi taantuu, ja sairauden myötä saattaa hänen persoonallisuutensakin alkaa pikku hiljaa muuttua.

Nelly Jurvélius on työstänyt tätä kirjaa yhdessä dementoituneen äitinsä kanssa. Sen sijaan, että he olisivat tapaamisillaan tyytyneet juomaan vain kupillisen kahvia, he ovatkin alkaneet kirjoittaa äidin elämään liittyviä tarinoita sekä keräämään valokuvia tämän elämän varrelta. Lopputuloksena muisteluterapian avulla on syntynyt viehättävä kertomus, jossa sivutaan myös Suomen itsenäistymisen historiaa ja käännekohtia.

Tämän kirjan myötä omaishoitajat ja läheiset voivat alkaa työstää yhdessä vanhuksen kanssa omaa muistojen kirjaa osana yhteisen historian rakentamista menneisyydestä nykyisyyteen ja osana surutyötä. Kirja sisältää professori Raimo Sulkavan esipuheen.

Lisätietoja tuotteesta

Tiedot:
Paino 0.57 kg Mitat: 275 x 217 x 16, 596 g Sivumäärä: 118 Kirjastoluokka: 37.232 Vanhusten huolto Tuoteryhmä Tietokirjallisuus Valmistaja Jurvelius, Nelly