Kristitty ja pyhä maa. Anu Heikkinen, Anni Maria Laato, Pekka Lindqvist

Kristitty ja pyhä maa. Anu Heikkinen, Anni Maria Laato, Pekka Lindqvist


Kuvaus

Kirjan on koonnut piispainkokouksen asettama Kirkko ja juutalaisuus -työryhmä. Kirja ei ole kirkon virallinen kannanotto, vaan kokoelma näkökulmia. Se on pyritty pitämään helppolukuisena ja yleistajuisena. Kysymys Pyhästä maasta ja sitä koskevasta teologiasta on teema, joka nousee jatkuvasti esille kristittyjen ja juutalaisten dialogissa.

Perustellusti kristityiltä odotetaan Pyhän maan teologiaa. Juutalaisen osapuolen oikeutettu vähimmäisodotus on, että kristitty dialogikumppani ymmärtää ja tunnustaa maan luovuttamattoman keskeisen merkityksen juutalaiselle identiteetille sekä antaa tukensa juutalaisen kansan olemassaolon oikeudelle Luvatussa maassa. Muiden kirkkojen tavoin myös luterilaiset kirkot ovat olleet pidättyväisiä Pyhän maan teologian muotoiluissaan. Luterilainen traditio ei kuitenkaan ole niin yksipuolisen hengellistävää kuin nopeasti ajatellen voisi kuvitella. Pelastushistorian tapahtumapaikoilla voi olla luterilaiselle kristityllekin suuri merkitys.

Lisätietoja tuotteesta

Tiedot:
Tuotekoodi 9789518888133. Kustantaja Perussanoma Oy Tekijä Anu Heikkinen, Anni Maria Laato, Pekka Lindqvist (toim.) Suomentaja Julkaisuajankohta Lokakuu 2017 Sidonta Nidottu Sivumäärä n.200